Betrouwbare datingsites

Online dating verloopt niet steeds zoals het hoort. Van achter uw pc is het nogal vrij simpel om foto’s te uploaden van iemand anders dan uzelf. Mensen durven ook al eens sneller liegen over hun capaciteiten, financiële toestand en uiterlijke kenmerken. Wees dus niet blind indien u beslist om online een nieuwe partner te gaan zoeken.

Een datingsite die bovenaan (rechts) staat in Google, is daarom niet per sé een betrouwbare datingsite. Mensen kunnen namelijk hun plek in Google kopen in de gesponsorde zoekresultaten. Dat zijn de plekken die helemaal rechts en soms ook bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Je herkent die plekken gemakkelijk door het opschrift “gesponsorde links”. Niet dat alle bedrijven die hier staan onbetrouwbaar zijn, dit is zeker niet het geval. Maar het is langs deze weg gemakkelijker voor malafide datingbedrijven om leden te werven. De natuurlijke zoekresultaten zijn vaak veel betrouwbaarder. Dat zijn de gewone zoekresultaten die u helemaal links terugvindt. Google bepaalt hier wie bovenaan staat en hiervoor kan je niet betalen.

Gratis is zeker geen synoniem van betrouwbaar. Vele datingsites vragen een lidmaatschap indien u van hun service wenst gebruik te maken. Ergens is dit logisch: een dergelijke site ontwerpen, online plaatsen en onderhouden kost veel geld. Maar zo houden ze ook personen met minder goede bedoelingen buiten. Want het zijn vaak die personen die zich willen inschrijven op een datingsite maar er uiteraard niets willen voor betalen. Wees dus voorzichtig met volledig kosteloze datingsites.

Hieronder een overzicht van onze favoriete datingsites. Neem vrijblijvend een kijkje en kies de site die het best bij u past!

1) Be2 – Dating op een hoger niveau 

Be2 is géén site indien u op zoek bent naar een flirt of losse relatie. Mensen die op zoek zijn naar een serieuze partner, zijn bij Be2 aan het juiste adres. Indien u zich gratis inschrijft, dan wordt u gevraagd om een persoonlijkheidstest in te vullen. Aan de hand van de resultaten, kunnen ze al meteen potentiële ‘matches’ voorstellen, evenals een uitgebreide omschrijving van wat volgens Be2 uw ideale partner zou zijn. Leuk om te zien en fijn dat dit helemaal kostenloos is. Be2 respecteert de privacy als geen ander. Enkel u bepaalt wie uw foto mag zien en wie niet. Wenst u een echt goede service, dan kunt u vijblijvend opteren voor een Pro lidmaatschap.

Site: www.be2.be

2) Relatieplanet – relatie, vriendschap of date 

Voor zij die het graag wat luchtiger houden en niet meteen op zoek zijn naar een serieuze relatie, is Relatieplanet de referentie. Met meer dan 1200 inschrijvingen per dag beschikken ze als datingsite over wel erg veel potentie. Relatieplanet is een sterk merk binnen de datingwereld en dat weten vrijgezellen uiteraard ook. Veel kans dat u op deze site iemand aantreft die u interesseert. Als gratis member kan je profielen van anderen bekijken, een eigen profiel aanmaken, contacten leggen en zelfs flirten. Leuke site, zeker de moeite om daar ook eens ee gratis profiel aan te maken!

Site: www.relatieplanet.be

3) Parship – serieuze dating 

Parship maakt m’n lijstje met betrouwbare datingsites helemaal compleet. Je hebt de laatste maanden ongetwijfeld hun tv campagnes gezien. Bij Parship kan je je gratis registreren, dien je eveneens een persoonlijkheidstest in te vullen en krijg je een reeks partnervoorstellen. Uniek is het feit dat ze innoverend zijn en aan hun gebruikers een iphone app ter beschikking stellen. Wil je veel leuke extra features, zoals zien wie je profiel heeft bezocht, dan kan je overschakelen naar een premium lidmaatschap.

Site: www.parship.be

Ga ook steeds na of de datingsite in kwestie een contactadres heeft. Een datingsite waar contactgegevens (adressen, telefoonnummers en dergelijke) ontbreken, is ongetwijfeld bijzonder verdacht. Even in Google maps het contactadres opsporen kan ook zeker geen kwaad. Zo zult u snel zien of het fysieke adres wel degelijk bestaat.

Onze tips indien u op zoek bent naar een betrouwbare date:

  • – Spreek niet af met de eerste de beste. Zorg ervoor dat u elkaar eerst online leert kennen, door bijvoorbeeld vele e-mails te sturen en chatsessies te houden.
  • – Ga na of uw date een profiel heeft op Facebook. Indien dit niet het geval is, kan hij mogelijks een schuilnaam gebruiken.
  • – Elkaar via de webcam elkaar beter leren kennen, is ook een optie. Zo bent u zeker dat de persoon is wie hij beweert te zijn.
  • – Last but not least: go slow. Neem uw tijd om uw date beter te leren kennen. Indien hij ongeduldig is en onmiddellijk met u wil afspreken, is er wellicht ook iets niet pluis. Doe het rustig aan, is hij/zij de ware voor u en bent u dat voor hem/haar, dan zal hij/zij met plezier geduld uitoefenen tot de tijd rijp is voor die eerste spannende date.

Laat u niet ontmoedigen door negatieve berichten die rondcirculeren over dating via het internet. Mensen die een positieve ervaring hebben en al heel lang samen zijn dankzij het internet, zullen dit niet zo snel op het internet rondvertellen. Het zijn vaak enkel de misnoegden die brand en moord schreeuwen. Gebruik steeds uw verstand als u aan online dating doet. Indien u de bovenstaande tips in het achterhoofd houdt, dan bent u al op de goede weg. Wij trachten ons op Beste Datingsite.be te focussen op betrouwbare datingsites. De sites die wij expliciet bespreken zijn kwalitatief en hebben het goed voor met hun klanten. Succes in uw zoektocht!

Geen reacties