Facebook date: do’s en dont’s

Facebook dateFacebook kan je gewoonweg niet meer negeren. Meer dan 5 miljoen Belgische profielen werden aangemaakt op de van oorsprong Amerikaanse sociale netwerksite. Als u dit cijfer bekijkt, dan merkt u ongetwijfeld ook dat Facebook een enorm groot date potentieel heeft. Want waar in België en Nederland vindt u een datingsite met zoveel leden?

Uiteraard moet een kanttekening worden gemaakt. In tegenstelling tot de meeste dating sites, zijn niet alle leden van Facebook op zoek naar een date. In de eerste plaats is Facebook nog steeds een sociale netwerksite. Dit betekent dat u er gratis een profiel kunt aanmaken. Op uw profielpagina kunt u enkele gegevens invullen, zoals uw naam, e-mail, indien u dat wenst ook contactgegevens, interesses en dergelijke meer. Bovendien kunt u ook foto’s bewaren op Facebook in een online album. Vervolgens is het aan u om vrienden te maken. Dit kan door namen van vrienden in te voeren in de zoekbalk. Indien de persoon die u hebt ingevoerd, ook over een Facebook profiel beschikt (die kans is groot), dan kunt u die persoon toevoegen als vriend. Uw vrienden kunnen dan uw foto’s bekijken, via Facebook chat met u praten (u moet zich wel eerst aanmelden op de chat), uw statusupdates lezen, spelletjes spelen en nog zoveel meer. Aan u om het allemaal zelf te ontdekken, Facebook is bijzonder leuk, maar u moet het concept eerst wat gewoon worden.

Een sociale netwerksite met zo’n enorm potentieel, daar zit ongetwijfeld iets in op vlak van dating. Een Facebook date vinden, waarom niet? Op Facebook is de sky the limit! En het leuke is: Facebook is volledig gratis! Hieronder hebben we enkele do’s en dont’s verzameld indien u op zoek bent naar een Facebook date.

Do’s +

Op Facebook kunt u zich gratis inschrijven voor verschillende applicaties. Dit zijn een soort programmatjes die alleen werken op Facebook.com. Je moet aangemeld zijn en op Facebook surfen om ze te kunnen gebruiken. Zo bestaan er een heleboel leuke date applicaties waarvoor u zich gratis kunt inschrijven en u zo op een leuke en speelse manier mensen leert kennen. Enkele voorbeelden van dergelijke applicaties zijn Zoosk en DatePad

Zoeken op interesses is ook zeker een aanrader. In Facebook kan men zich namelijk lid maken van een bepaalde groep. Je kunt het onderwerp zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een Facebook groep over. Stel, u bent een enorm grote van van dansen. Daar bestaan wel tientallen groepen over. Maak uzelf lid van een groep, neem actief deel aan de discussie, wek sympathie op, maak vrienden en wie weet komt u er wel iemand tegen die dezelfde interesses met u deelt?

Don’ts –

Zomaar willekeurige mensen gaan toevoegen aan uw profielpagina is uit den boze. Mensen staan hier zeer wantrouwig tegenover. Op internet kunt u zich namelijk voordoen voor wie u wil. In de eerste plaats gebruiken mensen Facebook nog steeds als sociale netwerksite om in contact te blijven met hun vrienden en niet om een nieuwe date te vinden. Voeg enkel mensen toe die u minstens een keer hebt gesproken.

Ook not done: valse Facebook profielen aanmaken in een schuilnaam. Indien u anoniem wenst te daten, dan is Facebook niets voor u. Creëer een echt profiel met echte foto’s, verdoezel geen geheimen en wees steeds open en eerlijk.

Hoe u het ook aanpakt, indien u op zoek bent naar een leuke Facebook date is het belangrijk dat u steeds uzelf blijft. Want ook bij deze sociale netwerksite geldt: eerlijkheid duurt het langst. Succes!

Geen reacties