Online daten? Lees eerst deze tips!

Online daten zit duidelijk in de lift. Steeds vaker gaan mensen die alleenstaand zijn en op zoek zijn naar een nieuwe partner een datingwebsite raadplegen om zo de zoektocht naar een partner te vergemakkelijken. Tegenwoordig schiet het aantal datingwebsites ook als paddenstoelen uit de grond en is het aanbod enorm groot geworden. Je hebt datingwebsites voor alleenstaande vaders, alleenstaande moeders, hoogopgeleide mensen, … Kortom, iedereen vindt wel een datingwebsite die bij zijn of haar persoonlijke profiel past. Toch zijn er nog altijd enkele dingen die je moet weten vooraleer je begint met online daten. Wij geven jou alvast enkele tips om je zoektocht naar een nieuwe partner tot een goed einde te brengen.

Bekijk de foto’s van iemand

Het grote voordeel van een datingwebsite is dat je aan de hand van de profielfoto kunt zien met wie je te maken hebt. Maar dit kan uiteraard ook een nadeel zijn. Vaak proberen mensen zich beter voor te doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ook op hun profielfoto. Vaak zie je een bijna perfecte profielfoto van iemand of lijkt het alsof de persoon in kwestie een model is. Daarom is het belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is en bijgevolg ook alle andere foto’s van iemand te bekijken. Zo zie je niet alleen hoe iemand eruit ziet, maar ontdek je meteen ook wat voor type die persoon is. Als je alleen maar foto’s ziet waarop de persoon in kwestie aan het feesten is, dan zal het waarschijnlijk wel een uitbundig persoon zijn die graag een stapje zet. Zie je enkel foto’s waarop de persoon zich thuis bevindt, dan zal het hoogstwaarschijnlijk een rustig type zijn.

Schrik niet af van een echte date

Uiteraard is het de bedoeling om via een datingwebsite een nieuwe partner te vinden. Zoals vaker het geval is begint alles met het eerste contact via bijvoorbeeld het sturen van een privébericht. Op dat privébericht volgt er een ander privébericht en zo gaat de bal aan het rollen. Uiteindelijk weet je ongeveer alles van elkaar en is het tijd om ook daadwerkelijk eens af te spreken. Maar op dit moment knappen veel mannen en vrouwen af, omdat ze het te ‘angstaanjagend’ vinden om met iemand af te spreken die ze nog nooit gezien hebben. Wat moet ik er tegen zeggen? Hoe moet ik mij gedragen? Wat zal hij of zij van mij denken? Dit zijn vragen die op dat moment naar boven komen. Toch mag je niet weigerachtig zijn tegenover een echte date. Zeker niet als je je wilt binden aan iemand.

Kies niet de eerste de beste

Oké, het is een goed teken wanneer je na enkele online gesprekken ook daadwerkelijk met iemand afspreekt. Maar pin je zeker niet vast op die ene persoon. Net zoals er zoveel datingwebsites zijn, zijn er ook heel veel mensen die net als jij op zoek zijn naar een nieuwe partner. Vaak zul je (helaas) te maken hebben met iemand die eigenlijk niet op zoek is naar nieuwe partner, maar die gewoon eens een nachtje plezier wil beleven. Daarom is het belangrijk om je paardenbril af te zetten en je zeker niet te focussen op één bepaalde persoon.

Geen reacties