Zo verloopt je eerste date perfect

Een eerste date met iemand is altijd iets speciaals. Je ontmoet iemand voor de allereerste keer in het echte leven, nadat er hoogstwaarschijnlijk al een virtuele ontmoeting plaatsvond op een datingwebsite. Na wat met elkaar te chatten is het uiteindelijk tijd om elkaar ook echt te ontmoeten. Maar net omdat je elkaar voor het eerst ontmoet, verloopt een eerste date vaak moeilijk doordat je allebei erg zenuwachtig bent, vaak te zenuwachtig. Wij zochten enkele tips waardoor die eerste date toch perfect zal verlopen!

Kom NOOIT te laat

Wanneer je voor het eerst met iemand afgesproken hebt, probeer dan zeker op tijd te komen. Wanneer je op tijd bent, dan maak je meteen een goede eerste indruk. Kom je te laat, dan de andere persoon denken dat je weinig belang hecht aan de date en dat het je helemaal niet interesseert.

Zorg dat je verzorgd overkomt

Iets waar vooral vrouwen, maar ook heel veel mannen, belang aan hechten is het voorkomen. Zorg er dus voor dat je steeds een verzorgd voorkomen hebt wanneer je voor het eerst iemand zal ontmoeten. Probeer nog voor je date te douchen zodat je fris ruikt. Je tanden poetsen en wat parfum spuiten is zeker ook een goede tip!

Toon interesse

Een vrouw vindt het erg leuk als je oprechte interesse toon in haar. Stel dus regelmatig vragen en luister naar wat ze te vertellen heeft. Probeer ook alle informatie die ze verteld heeft op te slaan, zodat je er later, tijdens een stil moment, op kan terugkomen.

Laat je gsm links liggen

Iets wat echt uit den boze is, is het gebruik van je smartphone. Zet je gsm op stil of leg je gsm desnoods gewoon af zodat je er niet mee bezig hoeft te zijn. Op die manier toon je aan je date dat zij of hij op de eerste plaats komt.

Hou je eerste date kort

De bedoeling van een eerste date is om elkaar voor het eerst te ontmoeten en om elkaar wat beter te leren kennen. Probeer het daarom kort maar bondig te houden. Ongeveer twee uur samen zijn is ruim voldoende voor een eerste date. Wanneer je samen iets gaat eten, dan is vier uur zeker voldoende. Als vrouw kun je zelf het initiatief nemen om af te ronden. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je nog ergens iets moet doen of dat je naar huis moet.

Geen reacties